Dec 29, 2010

Kejadian 28 Dis 2010?

Asslamualaikum...

Hai sume, nice to meet u again.. just want to share wif u guys about what happened on 28 Dis 2010.. tau tak aku de interview on that day.. mestilah xtau kan.. hahah.. xpe ni nak r gtau ni..

Location nye ade lah di KL.. Jalan AMpang.. aku kuar awal jgak jgak sbb takut sesat kan.. aku ni dah lah bute jalan(gelaran tu aku bg sendri tok dri aku yang ssh nak ingat jalan.. huhuh).. So, wlwpon aku dah ade peta kat tgn(thanks to my housemate for the map), tp aku still sesat jgak..


Maklum lah jlan KL yang byk fly over lah, simpang siur lah, dengan byk ketenye lagi (salahkan keadaan plak..kikiki). So no wonder lah aku sesat kan(cover lah tu..)..Company yang aku nak g ni tepon aku byk kali, cmne nak angkat kan while riding motorcycle, tp setelah aku menyedari yang aku dah salah jln sbb just jumpe umah flat n taman je sekeliling aku, padahal kwasan yang sepatutnye aku pegi, sgt metropolitan kan.. aku pon behenti seketika(bersama kitkat? tidak cz i didn't bring any kitkat..hahah)..


Then, company tu call lg, aku pon pick up the call n honestly said i'm lost.. So, org tu cm bg direction yang betul lah(tp aku xtau pon direction tu tp aku mengiyakan je..)aku lewat hampir sejam, so dlm ht aku mmg dah berputus asa sbb mmg dah lewat sgt kan.. tp org tu suh dtg je.. Akhirnya aku smpai jgak..Yeay!!!(walaupon lmbat giler kan, klw aku jd interviewer tu mls aku tgu kan...)

Tp staff yang handle tu sambut aku kat depan pintu masuk company die, then bwk aku jumpe interviewer yang juga baik.. siap tnye aku lost smp mne.. aku pon cite lah kan.. n byk kali gak i said sorry to her.. die cakp its ok.. then sesi temuduga diteruskan..


dlm soklan2 yang die bg, ade 1 soklan yang aku xdpt jwb, soklan function plak tu... haish, aku xpaham pe sbnrnye die nak, wlaupon die terangkan jgak tp aku still ke-confuse-san kat depan tu kan, hampir setengah jam, then die ckp its ok.. (dlm hati kan, tu mesti not ok lah tu..haha) tp xpe yang penting tu experience that we got from that rite, so just not to be so "beriye2" nak dapatkan kje tu kan, nti kite yang stress..

So the moral of the story is? Pandai2 lah korang wat kesimpulan yang positive k.. up to you... hehehhe..

nota kaKi: Thanks Allah, cz show me the way..=)

Dec 27, 2010

MimPi???

Assalamualaikum....


Ai sume.... entry kali pasal mimpi aku... Korang percaye dengan mimpi x? aku? ermm.. xtau lah.. tp menurut islam ada juga mimipi2 yang memberi alamat(petanda) kan..

Ni aku nak kongsi ngan korang pe yang aku mimpi mlm td... aku mimpi gigi aku patah.. banyak plak tu.. memang rase nak nangis lah kan.. bukan sebab sakit tp cm gigi ni goyang ckit, then tolak ngan lidah terus tercabut.. bukan 1 tp byk.. =(


huh, pastu aku bgun je, then terus bukak laptop, saje je cari tafsir mimpi menurut islam.. n cari lah tafsir mimpi untuk gigi patah.. korang tau ape alamatnye? tgk ni..

“Jika bermimpi gigi anda patah menandakan saudara anda akan mendapat

kemalangan atau mati”



Pergh, berdebar2 hati aku.. org terdekat? Ya Allah Panjangkan lah Umur org2 yang aku sayang Ya Allah~~ Mungkin ini mainan tido.. huh, tarik nafas, lepassss..


Nota kaki: Ok, now nak men game~~ huhuh.. lupekan sume itu wahai hati~~=) daaa...

Dec 23, 2010

Buah Tangan Kru Studios mempersembahkan....

Assalamualaikum..

Hai entry kali ini just nak cite pasal Filem baru tiga adik beradik hebat ni.. Filem epik ini di bawah arahan Yusri Abdul Halim.. Official trailer ni br released by KruStudios..


Bila kuar je kat Kru nye laman sosial terhangat di abad ni FB, aku agak teruja dengan hsil filem terbaru mereka ni, selepas kejayaan filem fantasi MAGIKA yang telah meringkul byk anugerah di Festival Filem Malaysia, kini mereka beralih kepada filem bergenre epik plak, Hikayat Merong Mahawangsa.. mmg mantap bila menyaksikan trailer ni..

Tetapi rupenye lmbat lg nak kuar, mereka mengumumkan tarikh tayangan filem yang berdurasi 110minit ini jatuh pada 10 Mac 2011.. xpe kite tunggu sme2 k... proud of them... meh layan trailer ini..


video

Filem ini difahamkan menelan belanja RM8 juta yang menampilkan pelakon2 tempatan dan antarabangsa.. Pendukung utamanya Stephen Rahman(Merong Mahawangsa), Dato' Haji Rahim Razali(Kesum), Ummi Nazeera(embuk), Khir Rahman (kamawas) dan ramai lg termasuklah pelakon pembantu seperti Umi Aida, Jehan Miskin,Vanida Imran dan Cat farish. Pelakon2 antarabangsa yang terlibat ialah Jing Lu, Gavin Stenhouse, Henrik Norman dan ramai lg. Pelakon2 dipilh melalui ujibakat yang telah dijalankan termasuklah di Stockholm.


nota kaki: cmne? best? layaaannn...................da...

Kursus 3P Done!!

Assalamualaikum my frensssss....

.....Firstly, i would like to thank Allah for everything.. =).................

Alhamdulillah, akhirnya selesai jgak kursus 3P ni.. nak berterima kasih jgak to my trainer yang tersgt lah baik, Mr. Raaj & Mdm Christina(tq for the chocolate..ngee~~).. Pejam celik pejam celik, dah setel 3P, oh ye, lpe nak gtau, sy amik Oracle Database 11g.. Praise to Allah cz i passed for both tests=)

Mase amik test tu, mmg cuak giler, nak tau sbb pe? sbb once completed the exam, we have to click "Finish exam" button, after that the result will be displayed.. OMG, takut nye nye result terus dipaparkan.. but nasib sumenye ok.. so, happy...=)

Blom sempat rehat, dah kne pk pasal kje plak.. erm.. dah lah skill xseberape kan.. pening jgak kepale nak cr kje..
so far dpat lah feedback dr beberape company.. erm.. xmolah cite, once dah confirm dpt mne2 nti boleh lah aku cerita kan.. heheh.. nti aku cite pasal susah senang ku g interview plak..heheeh.. tguuuu~~~

oklah.. sambung nti~~ daa.. May Allah bless us..=)

Dec 2, 2010

Disember dah tiba..

Assalamualaikum my frenssss.......

OMG dah bersawang blog aku ni.. sori, pejam celik pejam celik dah bulan 12 kan.. huh! semester ni di alam sangat2 tough.. u know y, because this is my final semester..

Macam2 dugaan yang aku tempuh semester ni.. dugaan nya plak bukan kepalang.. pepon dah sampai penghujung dah semester ni.. Alhamdulillah... now its time to wait for the result..

Final Year Project (FYP) pon telah aku sudah kan dengan kelam kabut nye, but siap jgak pada waktu yang ditetapkan.. tp biasalah klw dah wat dengan tergesa-gesa, manalah nak dapat yang terbaik kan..

Now, i'm attending for 3P programme.. aku amik Oracle 11g.. Insyaallah Allah akan permudahkan urusan kite kan.. k lah nti kite smbung k.. da...=)

Aug 10, 2010

Berusaha Berubah...

Assalamualaikum sume..

Hope u all fine ok.. just like me, sihat walafiat(physically..). Now is the time that will be the climax of my study.. skills have been learned will be tested.. huh, quite a tough task for me actually.. but the most important thing is just do it as best as i can.. Insyaallah..

So, what i need to do now, please berubah, become more hardworking, smarter in time management, learn new things n so on...

Bolehkah saya? Of course I can...( just +ve thinking..huhuh) but i have to.. please pray for me yeah, your pray will reinforce my steps of life... tq.. =)

Jun 15, 2010

final untuk Intersesi???

Assalamualaikum sume...

Pejam celik pejam celik dah hmpir 5 minggu dah intersesi.. final exam just around the corner.. OMG... but this thursday i have test 2.. So, i need to study for the test first before for the final..

I have 2 quizzes and 2 tests.. marks for 2 quizzes was ok.. but for the 1st test still in marking process.. hopefully ok.. although I noticed that i did a simple mistake or careless for the test.. huh.. but never mind, just let it be a good lesson for me..

For this subject, i need to get A- and above(just my target, the higher the better rite? hehe).. That target is to ensure my CGPA will be improved.. hopefully.. wish me all the best n gudluck ya.. May Allah helps me... Insyaalah~


p/s: sorry with my bad english.. really want to improve it.. but don't know how..help me ok.. love u all..

Jun 4, 2010

my LaTeSt StOry Of mE!!

Assalamuaaikum sume...

Ermmm latest story? takde r banyak sgt. cume baru2 ni ade meneruskan program jelajah Bestari Road Tour kitorang.. kali ini baru aku dapat join setelah skip a few series of it.. sorry my friend, really gat a big problem.. now i'm back..hehhe 2 minggu lepas, kami ke salah sebuah sekolah di Sepang, SK Taman Putra Perdana... special untuk standard 5 student.. best giler...npe? sebab 1st dapat jadi Fasilitator.. sebelum ni just jadi Urusetia.. dapatah adik2 comel sebagai my adik2... tak menang tangan dibuatnye ayan kerenah mereka... nasib 2 fasi per group...thanks Azie.. heheh

Bukan ape mereka2 itu boleh dikategorikan sebagai golongan yang HyperActive.. tp apepon seronok ngan mereka... got my new xperience for my life... banyak crita2 yang mencuit hati berlaku kat sana.. biasa lah kan budak... always do the unexpected action.. really enjoy it..ahaha

Selang seminggu lepas tu.. kitorang teruskan penjelajahan terakhir kami iaitu ke...... Utara!!! ke Maktab Rendah Sains Mara Pendang, Kedah... mula2 datang, agak cuak+excited jgak r sebab kali ini jumpe dengan budak2 pandai kan.. perjalanan yang mengambil mase 6-8 jam sangat meletihkan pinggang dan punggung aku.. huhuhuh... tapi 1st time jalan jauh giler.. seronok.. sampai sana adik2 PMR dah tgu dalam bilik kuliah.. Wahh... the girls were so excited and hyperactive plus very talkative, but the boys were so quite, shy and passive.. terkejut jgak.. tp adik2 kat sana memang best.. sangat merindui mereka.. tu yang tak ske jadi fasi ni... cepat sayang ngan mereka... so bile baik cam sedey je.. apepon sangat enjoy and miss them so much.. semoga ilmu2 yang disampaikan dapat menjadi kan diri kalian insan yang berguna dan berjaya.. Kami sentiasa mendoakan generasi2 baru seperti anda berjaya.. itu je yang dapat kami sumbangkan sebagai Mahasiswa-mahasiswa IPT untuk masyarakat..

Gambar? insyaallah nti free i'll upload it ok.. Alhamdulillah dah merata negeri kami jelajahi antaranya, bermula di johor, melaka, pahang, selangor, kedah... semoga memberi semangat kepada mereka untuk terus berjaya...sebagai kemucaknya... Insyaallah ke Vietnam... doakan menjadi kenyataan ok...

Apr 20, 2010

Final exam dah dekat....

Assalamualaikum sume...

hai... tak lame paper final aku dah start mule 22 hb ni... tp dalam mase yang same aku msih ade project yang perlu siapkan dan report proposal yang perlu dihantar pada hari yang sme.. haish.. terkial2 aku wat sume kje.. ape2 pon setakat ni sume berjalan lancar... alhamdulillah... sume nye telah dimulakan dengan baik.. walaupon tak byk setiap satu nya dah ade progress.. dan aku masih berusaha untuk menyiapkan semuanya..

semoga semuanya berjalan lancar...


p/s: Gudluck untuk semua member2 aku disini, disana tak kre r di alam nyata ataupun di alam maya.. semoga kite semua berjaya ok!!!

Mar 8, 2010

Sedikit senyuman untuk anda..

Assalamualaikum sume...

Rindu r kat korang n blog aku ni... saje je nak update, hidup aku sekang ni ok r ckit.. ni nak kong sedikit senyuman ngan korang.. terbace td kat page FB member.. jom tgk....

ape pendapat korang?? agak menarik kan?? huhuh

Feb 18, 2010

Di waktu cuti ku...

Assalamualaikum...

Sekarang ni still lg dalam mood cuti.. Mid term break for 1 week.. alhamdulillah, thanks to Allah b'coz this holiday our(my family n me..) dream comes true... nak tau ape? Akhirnya kitorang sampai jugak kat umah Angah.. bukan ape sejak angah berpindah ke nun jauh kat pantai timur tu, kami tak pernah berkesempatan ke rumah nya... tp hari sabtu lepas 13/2/2008 kami bertolak dr Seremban ke Terengganu.. Angah pon excited sgt tgu ketibaan kitorang just like us..

Bertolak sekitar 9.30 malam menjadikan perjalanan tersebut pengalaman baru dalam hidup aku.. aku tak pernah sampai ke pantai timur, so this is my 1st time.. so, kami bergerak dengan 2 buah kereta yang terus meluncur membelah kesejukan malam(eh dah macam dalam novel pak kan?? ke aku je yang perasan? ahh.. biarlah). Aku dan alang merupakan pemandu untuk kereta kami manakala satu lagi abang aku lah yang bertanggungjawab.

Dari mula perjalanan kami berkire2 dengan jarak sebenar dari seremban ke Terengganu, ternyata jauh.. ketika pekat tengah malam dan awal pagi mule menjenguk, kiri dan kanan kami hitam pekat.. mungkin hanya dihiasi hutan.. itulah uniknya Pahang.. keluasan hutan nye masih lg terjaga.. kami menempuh Gambang, Kuantan, Cherating sebelum ke Kemaman.. berjam2 memandu menjadikan mata aku lemah berat, lalu tugas aku beralih kepada alang. Dan aku tertidur lena.. aku pon tak ingat berapa kali kami berhenti memulihkan tenaga sepangjang perjalanan itu..

Akhirnye sampai ke Kemaman, tp waktu itu aku lena dalam keletihan(maklum r letih memandu dan letih baru je balik dr Shah Alam petang tu..).. aku hanye sedar seketika sewaktu kami melalui Petronas di Kerteh. Wow sangat memukau pandangan aku dengan cahaya lampu dan api yang terbakar marak di corong2 serombong nye.. aku tertido semula, buka je mata dh sampai depan rumah Angah. Gembiranya perasaan kerana destinasi dituju sudah didepan mata kira2 jam 5.30 pagi..

Hari pertama disan Abang ipar dan Angah sekelurga membawa kami berjalan. Kami ke Masjid terapung dan menunaikan solat zuhur dan Asar disana juga turut bergambar. Kemudian tujuan kami beralih ke Pasar Payang.. ramai nye manusia.. kat sana banyak jual baju2, kain batik, dan barangan lain.. aku agak kerimasan sikit dengan banjiran manusia dan terik matahari.. setalah beberapa jam, kami bergerak pulang tetapi sempat lagi singgah di pantai Kelulut.. Cantinye.... cume tak ramai orang mandi kat sana sebab omabk nye agak besar.. so, kitorang just main2 air laut je, basah kan kai dan bergambar.. Setelah solat kami bergerak pulang ke rumah Angah, makan dan berbual2 dan melelapkan mata, melemahkan badan yang keletihan.

Keesokkan nya kami pulang ke Seremban, walaupon tak puas tp kami pulang pasrah akur tugasan kerja Abang dan Alang. kami memulakan perjalanan pukul 12 tghari. Dalam perjalan kami singgah di Gerai 18 untuk shopping Keropok lekor.. lebih rm 100 telah dibelanjakan.. bukan untuk kami sahaja, juga menjadikan buah tangan untuk jiran dan rakan taulan.. erm.. begitulah lebih kurang gambaran cerita aku ke Terengganu..

selepas 2 hari berehat dirumah aku terpaksa pulang ke Shah Alam dengan hati yang maha berat.. Tugasan dan masalah yang aku tinggalkan sebelum cuti sedang menanti.. apepon, aku tetap bersyukur kepada Allah kerana memberikan cuti aku ini penuh makna.. i wish that happy moment will give me some strength to face my "tanggungjawab" soon.. i guest...

Berat nye hati ni, tapi takpe r, Allah kan ada dimana2 untuk mendengar rintihan dan doa kite.. See u in Shah Alam..


p/s : bila lah lagi aku akan dapat pulang ke rumah... huh!

Feb 11, 2010

Adakah sinar di hujung jalan....

Assalamualaikum sume...

Berat jgak post aku kali ni... aku rindu r nak tulis post-post yang gembira, menyenangkan hati.. tp... itu bukan hakikat nya... hidup aku sekang semakin berat aku rasa, seperti ada batu kat atas bahu ni.. dan batu berat batu semakin bertambah dari hari ke hari..

Siapalah aku untuk mempersoalkan semua ni kan... insan kerdil di bumi yang luas ni.. Dia lebih mengetahui semua nya... cume ape yang aku harapkan sedikit ketenangan dan bayang-bayang sinar sume aku dapat menyuntik semangat untuk aku teruskan jalanku ini..

Kata2 semangat menjadi peneman aku sekang.. tp masih belum mampu membuat kan aku bersemangat untu berjuang.. tekanan demi tekanan datang.. apa yang aku harapkan doa semua orang terutamanya family, guru2ku, rakan2 ku dan sume yang mengenaliku.. semoga doa2 kalian meringan kan bebanku...


**naota kaki: Ya Allah berikan kekuatan kepadaku, tenangkan jiwaku dan kuatkan kakiku untuk meneruskan perjalanan ini.. Moga ada sinar untuk ku di hujung sana...

Jan 13, 2010

Minggu ke-2 Semester Baru...

Assalamualaikum sume...

Di minggu awal permulaan semester baru ni, biasa lah kan, pergi menghadiri semua kelas yang telah dijadualkan untuk aku.. baru je menetap subjek option yang hmpir separuh gile kena pikir dan tetapkan..

Cume ade satu subjek ni yang aku rasekan sangat berat untuk aku terus..

Kenapa??

ermmm camne yeh nak jawab. aku rase subjek tu berat sgt, maybe lack of skill kot.. dan ku rase cam down giler bile kena pikir tentang subjek tu.. rase nervous, sedih pon ade.. huh berat betul dugaan untuk aku ni.. aku rase cam nak ponteng kelas subjek tu untuk semester ni walaupon aku tau takde gune nye pon aku bertindak camtu.. tapi........ huh!

Walau camne pon aku tetap masuk kelas tu, bak kata insan yang selalu menasihati aku, redah je.. selain dari nasihat itu yang aku teringat disaat-saat genting ni, ade 1 lagi kata-kata yang tertangkap oleh minda dan hati aku. Kata-kata itu di luahkan oleh salah seorang dari rakan aku, bunyi nye camni..."aku percaya camne teruk pon permulaan nye, mesti berakhir dengan baik..". kata-kata itu membuat aku terfikir sejenak mengimbas pengalaman-pengalaman aku sebelum ini.. bukan ape cume nak mengaitkan kebenaran kata-kata yang aku dengar tadi.. ternyata kata-kata itu ade juga kebenaranya...

Oleh itu aku yakin dan percaye, atau juga mengharapkan kata-kata itu akan menjadi realiti juga untuk kali ini... Insyaallah ape pon semua itu atas ketentuan si Dia yang Maha Esa.. aku terima dengan redha....

Untuk subjek dan kelas yang lain, Alhamdulillah semua nye bermula dengan baik dan Insyaallah akan berakhir juga dengan baik... Amin....


nota kaki: Ya Allah, jika ini adalah jalan yang terbaik untuk diriku, berilah rahmat dan kemudahan untuk aku menempuhinya.. Amin...

Jan 5, 2010

ape yang aku rase???

Assalamualaikum...

Ermmm.... ape yeh yang aku rase??? naik sem baru ni aku rase cam pressure cikit..eh ckit ke? agak byk r.. rse cam macam2 masalah yang tgh tgu aku.. tp tu r tak boleh pk positive, cume sekarang ni, kat faculty aku tak rase seceria dulu. tp biasa r... aku ni mmg still boleh syum n ketawa wlwpon ade masalah yang cm batu besar kat bahu aku ni.. whatever lah!!!

ok r sebelom aku merapu meluahkn perasaan yang tak tenang ni, lbh bek aku wat kje ckit..

K r da....

Jan 4, 2010

Pulau Pangkor!!!

Assalamualaikum sume...

Seperti dijanjikan aku akan update kisah aku semasa bercuti di Pulau Pangkor..ermm 2 hari selepas habis program KPO kt Pusat Latihan UiTM, kg. Gajah tu...

Sempat lah berehat 2 hari kan... lps tu berkemas semula untuk ke Pulau Pangkor.. Semangat r jgak sebab bukan r program akademik.. cume berseronok je kat sne ngan mbr Sektretriat...

Lebih kurang 4hari 3 malam klw tak silap... seronok bangat menghabiskan mase ngan diorang, sume happening n enjoy!! cam2 aktiviti yang kitorang wat kat sne, antaranya, kayak,snorkeling(eh betul ke ejaan nye ni...ala paham2 r ok..), pukat tarik, men bola tampar pantai, mandi-manda n membakar ikan,ayam,sotong.. Ikan2 tu hasil tangkapan kitorang ok...

Kitorang berkhemah kat Havana Beach Resort... mlm tu ade ice breaking... agak gile jgak r ice breaking kitorang ni.. oleh kerana kitorang dah rapat n kenal antara 1 sme lain, kitorang kne crite ape yang org tak tau ttg diri kite, dan akhirnye topik yang diplih adalah..... Kisah Percintaan... huhhu terlalu kreatif r masing2 kan.. Layaannnn...

Then pg2 bgun tido, solat, sarapan n main bola tampar.. pastu... Mandi laut... best bangat!! haha.. xtvt waktu ptg plak kitorang memukat tarik ikan2 dan hidupan laut yang lain...huhuh.. Ya Allah tuhan je tau betapa penat nye keje tu... sebagai pengajaran, begitu lah kehidupan para nelayan kan... tabik springggg kat diorang... ikan2 yang byk kitorang dapat, rupenye lbh kurang cam ikan todak(sebenarnye aku lupe nme nye...hehe), ikan2 len n sotong ckit. sume tu jagk r kitorang bakar wat barbeque mase mlm last..hasil tangkapan sendri tu.. huhuh.

selain tu kitorang berkayak jgak, dr tepi pantai kat cne smp ke sebuah pulau... agak jauh jgak r.. 1st time aku berkayak jauh cm tu.. nervous wo kat tengah2 laut.. tuhan je tau.. ha partner kayak aku nme nye Farah, good teamwork ngan die ni.. n klakar jgk r(ketawa sorang2), bkn ape klakar giler sebab kan ble ade bot lalu yang menghasilkan ombak yang besar memukul kayak kitorang, kitorang akan berhenti bergerak n jd patung... bile dah reda bru lah bergerak semula... kelakar bangat(ketawa sendri lagi... hak3)...

Kitorang berkayak ke sebuah pulau tu untuk snorkelling, ni 1st time aku wat bende ni.. best bangat, tengok Gamat(besar2, geli dowh tp aku pegang jgak..) n tengok ikan yang berwarna-warni smbil bg makan roti kat mereka dlm laut..

Seronok sangat mase kat sne bersama sume rakan seperjuangan sekertriat, penasihat kitorang(Tun Aidawati) sekeluarga n Dekan serta keluarga serta pakcik(ala lupe r nme pakcik tu, maafkan aku.. pakcik tu ade kedai makan(Karas)) n anak2 nye yang comel.. itu kire waktu trerakhir kitorang dapat bersame2 selepas meletakkan jawatan. lepas ni tak tahhu r dpt jumpe lg ke tak..

ni mase atas feri yang laju smbil diiringi angin yang kuat..huhu

gaya semangat sebelom berkayak merentasi lautan yang luas....ni special xtvt... Proses membakar lemak!! Alhamdulillah hasilnya boleh dilihat selepas 1 jam... hah???!!! ape tu!!!bab bergambar no1...tp kerjasama dlm buat kerja dan tugas bukan no2..(..mantap tak ayat aku!!)mengisi tangki yang hampir kering di sejat matahari yang terik...inilah nme nye pukat tarik...(1st time ni...)

khusyu' tak aku??

snorkelling!!! aku yang pkai sarung tgn berbelang2 tu.. huhuh nak lindung kulit tgn yang sudah sememangnye gelap ni(thanks Fara bg pinjam...huhuh)

Itulah kenangan manis sebagai bekalan untuk memori hidup aku.. korang memang best, kagum ngan korang. berakhir cerita aku di Pulau Pangkor.. nti aku update lg klw ade coretan penting dlm hidup aku,k.. da..