Dec 29, 2010

Kejadian 28 Dis 2010?

Asslamualaikum...

Hai sume, nice to meet u again.. just want to share wif u guys about what happened on 28 Dis 2010.. tau tak aku de interview on that day.. mestilah xtau kan.. hahah.. xpe ni nak r gtau ni..

Location nye ade lah di KL.. Jalan AMpang.. aku kuar awal jgak jgak sbb takut sesat kan.. aku ni dah lah bute jalan(gelaran tu aku bg sendri tok dri aku yang ssh nak ingat jalan.. huhuh).. So, wlwpon aku dah ade peta kat tgn(thanks to my housemate for the map), tp aku still sesat jgak..


Maklum lah jlan KL yang byk fly over lah, simpang siur lah, dengan byk ketenye lagi (salahkan keadaan plak..kikiki). So no wonder lah aku sesat kan(cover lah tu..)..Company yang aku nak g ni tepon aku byk kali, cmne nak angkat kan while riding motorcycle, tp setelah aku menyedari yang aku dah salah jln sbb just jumpe umah flat n taman je sekeliling aku, padahal kwasan yang sepatutnye aku pegi, sgt metropolitan kan.. aku pon behenti seketika(bersama kitkat? tidak cz i didn't bring any kitkat..hahah)..


Then, company tu call lg, aku pon pick up the call n honestly said i'm lost.. So, org tu cm bg direction yang betul lah(tp aku xtau pon direction tu tp aku mengiyakan je..)aku lewat hampir sejam, so dlm ht aku mmg dah berputus asa sbb mmg dah lewat sgt kan.. tp org tu suh dtg je.. Akhirnya aku smpai jgak..Yeay!!!(walaupon lmbat giler kan, klw aku jd interviewer tu mls aku tgu kan...)

Tp staff yang handle tu sambut aku kat depan pintu masuk company die, then bwk aku jumpe interviewer yang juga baik.. siap tnye aku lost smp mne.. aku pon cite lah kan.. n byk kali gak i said sorry to her.. die cakp its ok.. then sesi temuduga diteruskan..


dlm soklan2 yang die bg, ade 1 soklan yang aku xdpt jwb, soklan function plak tu... haish, aku xpaham pe sbnrnye die nak, wlaupon die terangkan jgak tp aku still ke-confuse-san kat depan tu kan, hampir setengah jam, then die ckp its ok.. (dlm hati kan, tu mesti not ok lah tu..haha) tp xpe yang penting tu experience that we got from that rite, so just not to be so "beriye2" nak dapatkan kje tu kan, nti kite yang stress..

So the moral of the story is? Pandai2 lah korang wat kesimpulan yang positive k.. up to you... hehehhe..

nota kaKi: Thanks Allah, cz show me the way..=)

Dec 27, 2010

MimPi???

Assalamualaikum....


Ai sume.... entry kali pasal mimpi aku... Korang percaye dengan mimpi x? aku? ermm.. xtau lah.. tp menurut islam ada juga mimipi2 yang memberi alamat(petanda) kan..

Ni aku nak kongsi ngan korang pe yang aku mimpi mlm td... aku mimpi gigi aku patah.. banyak plak tu.. memang rase nak nangis lah kan.. bukan sebab sakit tp cm gigi ni goyang ckit, then tolak ngan lidah terus tercabut.. bukan 1 tp byk.. =(


huh, pastu aku bgun je, then terus bukak laptop, saje je cari tafsir mimpi menurut islam.. n cari lah tafsir mimpi untuk gigi patah.. korang tau ape alamatnye? tgk ni..

“Jika bermimpi gigi anda patah menandakan saudara anda akan mendapat

kemalangan atau mati”



Pergh, berdebar2 hati aku.. org terdekat? Ya Allah Panjangkan lah Umur org2 yang aku sayang Ya Allah~~ Mungkin ini mainan tido.. huh, tarik nafas, lepassss..


Nota kaki: Ok, now nak men game~~ huhuh.. lupekan sume itu wahai hati~~=) daaa...

Dec 23, 2010

Buah Tangan Kru Studios mempersembahkan....

Assalamualaikum..

Hai entry kali ini just nak cite pasal Filem baru tiga adik beradik hebat ni.. Filem epik ini di bawah arahan Yusri Abdul Halim.. Official trailer ni br released by KruStudios..


Bila kuar je kat Kru nye laman sosial terhangat di abad ni FB, aku agak teruja dengan hsil filem terbaru mereka ni, selepas kejayaan filem fantasi MAGIKA yang telah meringkul byk anugerah di Festival Filem Malaysia, kini mereka beralih kepada filem bergenre epik plak, Hikayat Merong Mahawangsa.. mmg mantap bila menyaksikan trailer ni..

Tetapi rupenye lmbat lg nak kuar, mereka mengumumkan tarikh tayangan filem yang berdurasi 110minit ini jatuh pada 10 Mac 2011.. xpe kite tunggu sme2 k... proud of them... meh layan trailer ini..


video

Filem ini difahamkan menelan belanja RM8 juta yang menampilkan pelakon2 tempatan dan antarabangsa.. Pendukung utamanya Stephen Rahman(Merong Mahawangsa), Dato' Haji Rahim Razali(Kesum), Ummi Nazeera(embuk), Khir Rahman (kamawas) dan ramai lg termasuklah pelakon pembantu seperti Umi Aida, Jehan Miskin,Vanida Imran dan Cat farish. Pelakon2 antarabangsa yang terlibat ialah Jing Lu, Gavin Stenhouse, Henrik Norman dan ramai lg. Pelakon2 dipilh melalui ujibakat yang telah dijalankan termasuklah di Stockholm.


nota kaki: cmne? best? layaaannn...................da...

Kursus 3P Done!!

Assalamualaikum my frensssss....

.....Firstly, i would like to thank Allah for everything.. =).................

Alhamdulillah, akhirnya selesai jgak kursus 3P ni.. nak berterima kasih jgak to my trainer yang tersgt lah baik, Mr. Raaj & Mdm Christina(tq for the chocolate..ngee~~).. Pejam celik pejam celik, dah setel 3P, oh ye, lpe nak gtau, sy amik Oracle Database 11g.. Praise to Allah cz i passed for both tests=)

Mase amik test tu, mmg cuak giler, nak tau sbb pe? sbb once completed the exam, we have to click "Finish exam" button, after that the result will be displayed.. OMG, takut nye nye result terus dipaparkan.. but nasib sumenye ok.. so, happy...=)

Blom sempat rehat, dah kne pk pasal kje plak.. erm.. dah lah skill xseberape kan.. pening jgak kepale nak cr kje..
so far dpat lah feedback dr beberape company.. erm.. xmolah cite, once dah confirm dpt mne2 nti boleh lah aku cerita kan.. heheh.. nti aku cite pasal susah senang ku g interview plak..heheeh.. tguuuu~~~

oklah.. sambung nti~~ daa.. May Allah bless us..=)

Dec 2, 2010

Disember dah tiba..

Assalamualaikum my frenssss.......

OMG dah bersawang blog aku ni.. sori, pejam celik pejam celik dah bulan 12 kan.. huh! semester ni di alam sangat2 tough.. u know y, because this is my final semester..

Macam2 dugaan yang aku tempuh semester ni.. dugaan nya plak bukan kepalang.. pepon dah sampai penghujung dah semester ni.. Alhamdulillah... now its time to wait for the result..

Final Year Project (FYP) pon telah aku sudah kan dengan kelam kabut nye, but siap jgak pada waktu yang ditetapkan.. tp biasalah klw dah wat dengan tergesa-gesa, manalah nak dapat yang terbaik kan..

Now, i'm attending for 3P programme.. aku amik Oracle 11g.. Insyaallah Allah akan permudahkan urusan kite kan.. k lah nti kite smbung k.. da...=)