Nov 22, 2011

Pulau Pinang...

Assalamualaikum...

Saja nak kongsi cerita... hujung minggu lepas yakni 19hb - 20hb 2011, aku ke Pulau pinang.. First smp PP... ermm agak excited...lagi masa lalu Jambatan Pulau Pinang.. syiookk.. Officemate kawen...

19 Nov 2011

Menunggu member datang menjemput kitorang (officemate), hampir kol 11 kot dia smp, semppat tertido.. huhuh.. Then teruskan perjalanan perjalanan mengambil masa kira2 5 Jam.. Dengan kesesakan lalu lintasnya, hujan nya, so mmg lmbat la.. Then smp ke jambatan PP.. Kena bayar tol da.. RM7 untuk masuk ke PP.. Panjang jambatan nye... Pastu cari Hotel yang telah aku booking, hotel ape? erm.... Gurney Zahra Inn... Not bad la.. harga pun xmahal sgt, amik Deluxe size, RM109.. Setelah selamat check-in dan solat, terus keluar cari makan.. lapar beb..




Apa lagi cari Nasi Kandaq(loghat utagha).. Info dari receptionist tu, yang fofular LineClear.. Kat Penang Road.. Boleh tahan la sedap nya, walaupun kedai nya tepi bangunan je tp tetap beratur panjang.. Terbaeekkk... Setelah kenyang, tentatif diteruskan dengan menghantar slh seorang dr member aku ke rumah pengantin sebab dia jadi Photographer... Sekali lagi melintasi Jambatan PP.. lepas hantar kitorang terus pulang ke pulau, sekali lgi melintasi jambatan PP.. heheh.. Kami menuju ke Batu Feringgi.. Dah malam dah mse tu dalam pukul 8 lebih.. kt cne meriah ngan Night Market.. Macam2 barang yang ade kt sana.. Aku beli something.. Apa? Rahsia.. huhuh...

Lepas tu kami terus pulang ke tempat penginapan. Lepas park kete, kami xnaik bilik terus, kami mencari tempat makan yang berhampiran.. Banyak gerai2.. Seorang makan Nasi lemak Cilibilis, seorang makan pesemboq, aku makan char kuey teaw... Sedap jgak... pastu baru blik berehat dan tdo...

20 Nov 2011

To Be Continue.....

Nov 8, 2011

Jangan begitu A.N.G.K.U.H.....

Assalamualaikum...

video

Post kali ni saje je nak share something... Kita tidak perlu menjadi terlalu angkuh dengan diri sendiri kerana pencipta adalah yang Maha Esa... Yang baik jadikan ikhtibar, yang buruk jadikan sempadan.. Doakan mereka mendapat hidayah, begitu juga kita.. Contoh Irma Hasmie kan.. dah berhijrah da.. Insyaallah... k la.. da... =)