Dec 29, 2008

part baru dalam hidup ku!!

Assalamualaikum sume..
Sori yeh Crazy Journey part 2 ditangguhkan penerbitan nye sekejap jek.. aku nak kongsi pengalaman hidup ckit nagn korang sahabat2 ku..
Hari ni hari kedua aku kat shah alam.. ape yang baru nye? aku dapat sambung blaja (Degree) kat UiTM Shah Alam. ni lah 1st time aku kat uitm shah alam. kekok jgak.. member pon takde. aku amik kputusan dok umah sewa.. lebih kurang 15 mnit untuk ke uitm..
Perasaan bercampur-baur sekarang ni, sedey ade jgak, jauh ngan kuarge (bukan ape dah lame dok umah mase praktikal, 1 semester..), dah biase makan sedap (masakan mak), riuh rendah umah ngan anak2 buah aku.. sekarang sunyi jek. budak umah ni pun tak byk ckap.ade lg 3orang yang blom blik, sume nye 6orang 1 umah..
Member2 baik aku tak sambung blaja plak la2 yg sorang ni, nme nye Atai(bukan nme sebenar.) die mbr rapat aku mase diploma, then die r 1 1 nye yg dapat futher study yang sme kos ngan aku tp yang sdey nye die xsmbung, die dah kje dah..
So, kne r cari member kat cni.. hmm takpe r mybe ade hikmah disebaliknye kan. and 1 lagi ni r 1st time aku dok umah sewa.. kne budget lg.. png jgak kepala..
walau ape pon aku masih lg dalam proses menyesuaikan diri.. so korang tlg r bg aku semangat,k.. love u all..

10 comments:

ibniGHAFAR said...

biasa la tuu
tp bila dah terbiasa jgan sombong lak
bilo nak belanja aku makan

UcU mAnjA said...

oi jang,

stay shah alam tak bagitau aku...
malam tadi baru aku lepak uptown shah alam ok...

ok ni memang nak kena sekeh gan aku nanti...
patut lah hari tu ko tanya aku sg buloh ke shah alam jauh ke tak kan!! upanya ada udang sebalik bihun ekh!!!

free, jom lepak???

anyway,
congra lah ko sambung degree...
chaiyok!!!

luckyS said...

introduce r aku ngan shah alam ni solly,
tempat shopping best ker, murah2 ker..

UcU mAnjA said...

wah..

shah alam ni memeng best lah,
sebab dia bandar di raja kan!!!

semua ko nak ada ok,
kalau nak senang shoping ada TESCO, SCC mall, Giant, Alam Sentral, bangunan PKNS.... memang banyak lagi lah...

lagi pun shah alam memang best lah, jalan kurang sesak sebab banyak round borad!!!

pengankutan awam dia pun banyak lah... ok lah tu!!!

luckyS said...

nak tgk wayang kat ne yang paling dekat ngan temapat aku?

UcU mAnjA said...

amboi ko,
SCC Mall ada kan...
g jer lah!!

nak jauh sikit G puchong!!

luckyS said...

SCC mall kat ne plak..
aku bukan tau pun..hak3
jauh tak dari uitm?

UcU mAnjA said...

SCC Mall dekat dekat dengan PKNS dan Alam sentral...

adoi,
naik cab lah...

~sweEt_c0mey~ said...

sacc mall ade wayang ke

luckyS said...

setau aku takde kan..