Oct 20, 2008

PRAKTIKAL DE' PEJABAT DAERAH DAN TANAH JEMPOL



Salam semua.. sori lame tak update. Ha ni kisah aku mase sedang berpraktikal kat Pejabat Daerah dan Tanah Jempol, N9. Cantik kan bangunannye n tempat unit aku kat atas sekali Unit Pentadbiran. Nampak kan?? Kalau tak nampak pun wat2 nampak je r yeh.hik3!!
Mase aku publish post ni, aku ade kurang 5 hari je lagi kat cni..

Perasaan aku? Ermm… bercampur baur r. Rase sedih sebab tinggalkan sume staff kat cni yang memang best2, cam Kak Leha, Daus , kak Ayu(..Puan Seri Ayu), kak Kama, kak Kiah, kak Nadia , Abg Joe, abg Pad, Uncle Ramu, En Basir, Wani, CC Mustapa dan Penyelia aku kat cni, Pn Isnizawati. Rase seronok sebab dah habis menamatkan Diploma aku (Diploma Sains Komputer)..Insyaallah… Rase risau sebab tak lame lagi aku kne present mybe kat UiTM Melaka(wlwpun aku belajar kat UiTM Segamat). Doakan sume nye berjalan lancar,k..

Aku nak kongsi gak r ngan sume mase kat tempat kje aku.. Ha, mase hari Jumaat 17 Oktober 2008, pihak unit pentadbiran ade wat majlis Perpisahan untuk aku ngan sorang lagi budak praktikal yang tamat pada hari tu jgak, Kina. Tp aku lagi seminggu, tp combine sekali.



Aku kongsi kan gambar2 nye ngan korang k…


Ha, ni mase kne bg ucapan, tau2 je r kan klw tak wat persediaan n takde text, agak berterabur jgak r ucapan aku mase tu. Ape pun mesej nye nak ucap thanks n time kasih atas segalanye.

Mase amik cenderahati dari Puan Isnizawati, pegawai kat cni merangkap penyelia aku. Cantik kan. dh kahwin tau anak sorang..hehe.. yang paki bju melayu kelabu tu CC Mustapa, sebelah die MC mase majlis ni merangkap pak lawak jugak r kat unit ni, Abg Joe, yang sorang lg yang cam nak g nikah tu, Abg Pad (..tibe2 je dating n posing..hehe)..

Nak tgk cenderahati aku tu?? Jap eh..

Ni r cederahati aku. Aku dah bukak dah kat umah, yang dalam envelope siap ber reben tu, sijil, n yang berbungkus biru siap kipas tu Baju T-Shirt warne kuning(..Cantik bangat.. thanks…)
Majlis ni amat bermakne wat aku.. kire cam kenangan manis r..



Ni tempat aku slalu duduk n wat kje aku(..tempat Daus sebenarnye), hah? Sape tu? Ha, yang Abang Comel tu, Abang Arif, Driver kat cni, n Adik manis tu, Wani, PA baru (..thanks sebab belanje kitorang Pizza..)
Ni r akak2 kat cni, yang baju oren pandang cni tu kak Kiah(..plg mempunyai otak yang boleh menyimpan byk no tau.. suspect r ngan kak kiah ni..), sorang lagi yang pkai bju oren tu kak Leha (...yang comel2 n pemalu bile aku nak amik gambar..rugi sape tak kenal..), bju hijau lumut air kolam tu kak Kama (.. gile2 ckit, suke chatting n merupakan pengguna Tagged yang aktif..) yang baju maroon tu r Kina, budak prak tikal yang aku cite td.. nak tau diorang wat pe? Aku rase tgh ber gosiiippppp r.. ssshhhhh!!!
Di kesempatan ni, aku nak ucap byk2 time kasih atas kerjasame n nilai kekeluargaan yang telah diberikan selama aku kat cni. Aku pasti merindui semua. Slalu r email,k. eh, lupe nak mintak maaf plak, mintak maaf klw ade tersalah kata, terlanjur perbuatan, yang kurang menyenangkan semua,k. wat Daus ngan Ijan, thanks a lot coz byk bg tunjuk ajar kat aku dalam menyiapkan sistem SISPIL(SIStem Pergerakan FaIL) n Web Pejabat tu..


Tak lupe jgak staff2 kat unit Pembangunan (..lebih kurang seminggu lebih aku kat unit tu…) cam Kak Devi(kawan akak aku), abg Azli, abg Wafi, kak zila (selamat dapat baby kembar, Tahniah kak zila), kak Jue n CC Zul,En Fadheli(Muke die garanggg tp hati die baik..) En YM Raja, n En Isa n Sume tok2 penghulu kat situ. Time kasih bebanyak.

N tok semua pelajar praktikal yang lain cam Sueparjo(tu name special die, name betul nye Su), Ain, Yus, Kina n Dayah, friend 4ever,k.
Lupe plak thanks tok DO(Pegawai Daerah), Tuan Hasnul.. tak semapt r nak kenal2 ngan die, biase r always bz ngan meeting nye..

7 comments:

Anonymous said...

hmmm....sedihnya..

UcU mAnjA said...

sedih ker???

nangis tak,
ca'are nape ko macam besar sikit dari dulu??? ha ha ha

tp,
muka tetap maintan kan...
tahi lalat tu yg mahal kan!!!

Ala,
adatlah berpisah itu pastikan..
so gud luck ok!!

Anonymous said...

waaa...aku po nga ase sdh...
tgl 3 hr je lg...perghhhh
sedih siot...
bnyk sg kenangn yg mcm2 ase kat tmpt aku prakt...
chaa...ko present bile...dtg la 5hb ke sgmt time kitorng present

~sueanna_sweet_c0mey~

Anonymous said...

ca'a...ko dah gemuk la...heheeee..
ko nmpk bulat skit dlm gmbr ni...
sape setuju ca'a dah gemuk agkt tgn...jgn lupe vote 4 ca'a gemuk n send ke blog ni k,heheee...;-p

-aina-

Rafiq said...

ca'a... ko mcm semakin maju kedepan lar... hehehe... nway congrats to u lar... n wish u all the best.. thanks for comment me... (mcm tak paham perangai aku)... hehehe..

ibniGHAFAR said...

ha ah la caa ko dah gemok laaa
baperr tan dah berat ko ek
harharharhar

azraai said...

assalam...
kmslm kt pn isniza blh?
kawan lama...
hrp dia sihat..
nama sy K.A
ryereus@gmail.com
tnx..