Aug 28, 2009

Kehidupan...

Assalamualaikum sume..

Mlm ni hati aku rase cm tak tenang.. kepale pon cam serabut ckit..

Kenape??

erm.. ntah r.. Dalam perjalanan hidup kite ni, memang tak boleh lari dari membuat keputusan. korang perasan tak? celik je mata bgun tido, mesti ade keputusan yang mesti kite kne buat, cthnye, alarm berbunyi, kite buka mata n tutup alarm, pastu kne decide samada nak terus bgun o bring sekejap..betul tak? itu baru pagi blom sepanjang sehari lg, blom sminggu? sebulan? setahun?

huh!!(...mengeluh kecil...)
bukan maksud aku untuk mengeluh dengan kehidupan ni, tp sekadar ingin meringankan sedikit masalah seperti perginye hembusan tu dri hidup aku..(..knape cm len je intonasi aku mlm ni yeh?? entahlah..)

npe sebenarnye nie?

ade bende yang kite boleh kongsikan dan ade bende yang memang tak dapat aku nak critekn tp ckup r sekadar aku mewakilkan konsep mengenai sesuatu perkara tu.. tp kne ingat memang Allah ingin menduga kite, so ape yang kite kne ingat, Allah takkan menduga kite dengan perkara yang tak mampu untuk kite tanggung, so klw korang rse mslah korang berat, mknenye korang adalah orang yang hebat..

hbis tu npe rse sekrang nie?

erm... ntah r.. rse cm down je.. tp klw korang knal aku, aku selalunye takkan tunjuk expressi aku yang bermasalah kat org or kwn2.. mungkin sesekali ade r kot.. wlwpon aku tak suke ngan seseoarang or something aku akan sedaya upaya menunjukan something yang +ve, so korang dunwori..

k r da...



nota kaki: cume berharap Allah akan sentiasa memudahkan perjalanan hidup aku dan sentiasa memri bantuan nye...Amin...

2 comments:

Zah... said...

kepala serabut? jom balik kg...

luckyS said...

betul3, bile balik kg hati tenang ckit.. sebab dah tinggal kanmasalah kat s.alam. tp lps cuti kne amik balik masalah tu.. tak pe kjap pon tenang jadi r.. he3